Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρεμιέρα με διπλό για ΑΕΚ! Μεταμορφωτής ο Μάνταλος - Μεγάλος Τσιντώτας έπιασε ξανά πέναλτι
| 2020-09-19 22:23:00

Πρεμιέρα με διπλό για ΑΕΚ! Μεταμορφωτής ο Μάνταλος - Μεγάλος Τσιντώτας έπιασε ξανά πέναλτι

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρεμιέρα με διπλό για ΑΕΚ! Μεταμορφωτής ο Μάνταλος - Μεγάλος Τσιντώτας έπιασε ξανά πέναλτι

Παναιτωλικός - ΑΕΚ: 0-2

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Super League η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 2-0 εκτός έδρας του Παναιτωλικού.

Η αδυναμία της ΑΕΚ να βρει διαδρόμους στην περιοχή του Παναιτωλικού έγινε εμφανής εξ αρχής! Ο Λιβάγια αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο ρόλο του οργανωτή που του ανατέθηκε από τον Καρέρα και έτσι οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν με ανορθόδοξο τρόπο να γίνουν απειλητικοί (που δεν έγιναν) μέσω φορτωμάτων από τα πλάγια. Δεν καταγράφηκε όμως ούτε μία καλή στιγμή τόσο για την Ένωση όσο και για τους γηπεδούχους, οι οποίοι φύλασσαν καλά τα μετόπισθέν τους και εμπόδισαν την αθηναϊκή ομάδα να κάνει παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Μάνταλου διαφοροποίησε τα δεδομένα. Με τον αρχηγό της στο χορτάρι η Ένωση έγινε περισσότερο επικίνδυνη κάτι που φάνηκε με το καλησπέρα. Στο 47' έδωσε στον Ανσαριφάρντ που μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του πήγε πάνω στον Κνετ, ενώ στο 54' η συνεργασία των δύο παικτών ανακόπηκε από την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 68' όμως ήρθε η ώρα του Λιβάγια να μιλήσει στο παιχνίδι. Ο Μάνταλος εκτέλεσε αριστουργηματικά το κόρνερ, ο Κροάτης νίκησε τον Μάζουρεκ στον αέρα και δήλωσε παρών ανοίγοντας το σκορ.

Η ΑΕΚ παρότι προηγήθηκε δεν διατήρησε τη συγκέντρωσή της. Αυτό φάνηκε στο 74' όταν η άμυνα πιάστηκε στον ύπνο με τον Τσιγκρίνσκι να κάνει πέναλτι στον Ντίας. Ο Τσιντώτας όμως αναδείχτηκε σε φύλακα άγγελο αποκρούωντας την εκτέλεση του Ματσόλα, η οποία δεν ήταν και η καλύτερη. Η Ένωση στη συνέχεια πίεσε για να καθαρίσει τη νίκη, όπερ και εγένετο στο 87' με τον Μάνταλο να γράφει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, σημειώνοντας το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Μπορεί ο Μάνταλος να ήταν αυτός που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ στο ματς και με το τέρμα του να καθαρίσε τη νίκη ο Τσιντώτας όμως ήταν αυτός που διατήρησε το μηδέν και το σκορ υπέρ της Ένωσης. Η απόκρουση του πέναλτι έδωσε τα ψυχολογικά αποθέματα που έπρεπε στην ομάδα του. Του αξίζει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με 3-4-1-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα κόντρα στον Παναιτωλικό, με τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο να είναι η μεγάλη έκπληξη στην ενδεκάδα του Ιταλού τεχνικού, καθώς προτιμήθηκε από τον Πέτρο Μάνταλο! Ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα έκαναν οι Χνιντ, Ανσαριφάρντ και Ινσούα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιταλός τεχνικός το γύρισε σε 4-4-2 περνώντας τον Μάνταλο στο ματς αντί του Χνιντ, ο οποίος φλέρταρε επικίνδυνα με τη δεύτερη κίτρινη.

Παναιτωλικός: Κνετ – Λιάβας (81' Αριγκίμπι), Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος – Τζανακάκης (73' Μεντόζα), Τσιγγάρας (81' Μεντίνα), Ντάλσιο (85' Βέργος), Βάντερσον, Μάζουρεκ – Ματσόλα (81' Ταχάρ), Ντίας.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ (46' Μάνταλος), Σβάρνας, Ινσούα, Παουλίνιο, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (92' Μπότος), Λιβάγια (92' Αλμπάνης), Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (80'Λόπες)

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Μάνταλου στο 87'. Ο Ολιβέιρα δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ-α-τετ, ο Σιμόες πήγε να βρει τη μπάλα, η οποία στρώθηκε στον αρχηγό της ΑΕΚ που αρχικά έκανε μία προσποίηση και στη συνέχεια πλάσαρε για το 0-2.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Στο 6' οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι του Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή. Τραβηγμένη ήταν η κίτρινη του Ζαχαριάδη στον Σβάρνα στο 21'

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ ξεκίνησε με νίκη το πρωτάθλημα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η Ένωση χρειαζόταν αυτό το τρίποντο προκειμένου να πάρει πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΟΚ που στραβοπάτησε κόντρα στον Ατρόμητο. O Παναιτωλικός έχει 1 βαθμό στην κατάταξη.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags