Facebook Pixel Sportdog.gr | Συγκλονιστικός φαν Ντάικ! Πρέπει οι νέοι να διαβάσουν οπωσδήποτε αυτή τη δήλωση
| 2020-10-07 15:12:00

Συγκλονιστικός φαν Ντάικ! Πρέπει οι νέοι να διαβάσουν οπωσδήποτε αυτή τη δήλωση

Sportdog Team
Συγκλονιστικός φαν Ντάικ! Πρέπει οι νέοι να διαβάσουν οπωσδήποτε αυτή τη δήλωση

Ο Ολλανδός διεθνής αμυντικός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, λέει ότι οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν «δύσκολες στιγμές» γιατί «όλοι θέλουν να μας δουν να πέφτουμε».

Ο κεντρικός αμυντικός των «κόκκινων» έπαιξε βασικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από αναμονή 30 χρόνων, την περασμένη σεζόν.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή του BBC, «No Passion No Point», ο Φαν Ντάικ μίλησε επίσης για τους αγώνες χωρίς θεατές και την υπεράσπιση του τίτλου.

«Νομίζω ότι το να προσπαθείς να μείνεις στην κορυφή είναι το πιο δύσκολο πράγμα», είπε. «Όλοι θέλουν να σε βλέπουν να πέφτεις, όταν φτάνεις στην κορυφή. Αυτό είναι η ζωή, ειδικά αυτές τις μέρες. Για μένα θέλω να δώσω ό,τι έχω μέχρι να τελειώσω την καριέρα μου και μετά να μην μετανιώσω για κάτι.

Δεν θέλω να μετανιώσω μετά, νομίζω ότι θα ήταν το χειρότερο συναίσθημα που μπορείς να έχεις. Θα είναι δύσκολες οι στιγμές που θα έρθουν. Είμαστε πρωταθλητές, κάτι που πήρε λίγο χρόνο. Πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή και να πάμε για το επαναλάβουμε», τόνισε.

Ο Φαν Ντάικ παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολα όταν αγωνίζεσαι χωρίς την παρουσία θεατών.

«Οι οπαδοί μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο σε δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια παιχνιδιών και επίσης σε καλές στιγμές σε παιχνίδια. Είναι το ίδιο για όλους, αλλά ειδικά για εμάς όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να παίζουμε στο Anfield χωρίς τους οπαδούς πίσω μας. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν το συντομότερο δυνατό, επειδή χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας. Ακόμα και όταν οι άλλοι οπαδοί στρέφονται εναντίον μας στα εκτός έδρας ματς, μου αρέσει αυτό. Σου δίνει αυτό το κίνητρο μερικές φορές να κάνεις καλύτερα τα πράγματα. Είναι κάτι που σίγουρα απολαμβάνω και μου λείπει», πρόσθεσε.

Η συμβουλή του Φαν Ντάικ για όσους κυνηγούν τους στόχους τους σε οποιοδήποτε πεδίο:

«Χρειάζεσαι λίγη τύχη αλλά εκτός από αυτό χρειάζεται σκληρή δουλειά. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου, αν δεν το κάνεις εσύ τότε κανείς δεν θα το κάνει κανείς. Ορίστε βραχυπρόθεσμους στόχους. Κάντε όνειρα και να μην σταματήσετε ποτέ να ονειρεύεστε καθώς μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Απολαύστε τη διαδρομή, τις πτώσεις, τα σκαμπανεβάσματα και την αρνητική πλευρά, καθώς όλα αυτά μπορούν να σας κάνουν ποιοι είστε. Έχω περάσει πολλά πράγματα στη ζωή, αλλά με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα. Δώστε ό,τι έχετε, πιστέψτε στον εαυτό σας και μην τα παρατάτε ποτέ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags