Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζβέτοζαρ Μάρκοβιτς: Ετοιμάζεται ο... νέος Σεμέδο που είχε κάνει έξαλλο τον Κούγια
| 2020-11-17 10:56:00

Αυτός θα είναι ο νέος Σεμέδο! Κάνει "όργια" στη Σερβία - Nευρίασε τον Κούγια - Πανηγυρίζει ο Μαρτίνς

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτός θα είναι ο νέος Σεμέδο! Κάνει "όργια" στη Σερβία - Nευρίασε τον Κούγια - Πανηγυρίζει ο Μαρτίνς

Ζβέτοζαρ Μάρκοβιτς: Τον Ιούλιο του 2019 η μεταγραφική του αξία ήταν στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον αποκτήσει με 1,5 εκατ. ευρώ από την Παρτιζάν, δίνοντάς της στη συμφωνία ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης, ενώ κατάφερε να διαχειριστεί τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή.

Ο Oλυμπιακός όπως ανέφεραν "ερυθρόλευκα" ρεπορτάζ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο στον Ζβέτoζαρ Μάρκοβιτς μέχρι το 2024, καθώς στο πρόσωπό του "είδε τον παίκτη του μέλλοντoς και μια επένδυση με σχεδόν βέβαια πολλαπλάσια κέρδη".

Φυσικά ο μικρός δεν μπορούσε να βρει θέσει στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ, όταν εκείνη την εποχή υπήρχαν ήδη 6 στόπερ (Σεμέδο, Μεριά, Σισέ, Μπα, Αβραάμ και Βούκοβιτς). Μέχρι να δοθεί δανεικός τον Ιανουάριο του 2020 στην ΑΕΛ, αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό κυρίως σε ματς της Κ19 και είχε μόλις δύο επίσημες εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα. Ήταν τα δύο παιχνίδια με την Καλαμάτα για το Κύπελλο, στα οποία ο φέρελπις κεντρικός αμυντικός είχε 26 λεπτά στη Μεσσηνία και 58 λεπτά στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Εκείνη την εποχή αναφορές υποστήριζαν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς πιστεύει στο ταλέντο του νεαρού παίκτη. Μετέφεραν μάλιστα, ότι το πλάνο του Πορτογάλου ήταν ο Σέρβος να πάρει χρόνο συμμετοχής, αν κερδίσει την εμπιστοσύνη του νέου του προπονητή (στην ΑΕΛ), ώστε να επιστρέψει πιο έτοιμος στον Ολυμπιακό, κάτι που ίσχυε και για τον έτερο "ερυθρόλευκο" δανεικό, τον Γιάννη Μασούρα, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην πολωνική Γκόρνικ.

Έξαλλος ο Κούγιας

Στην ομάδα του Κάμπου ο Μάρκοβιτς έχασε δύο ματς πρωταθλήματος (ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης), ένα ήταν στον πάγκο (Λαμία) και σε δύο ξεκίνησε βασικός. Το ένα μάλιστα, αυτό κόντρα στον Βόλο, αποβλήθηκε στο 51'. Η απευθείας κόκκινη που δέχτηκε έβγαλε τον Αλέξη Κούγια από τα ρούχα του, ο οποίος ξέσπασε με δύο προσωπικές δηλώσεις.

"Ρε Διαμαντόπουλε 2 φορές έχουν πέσει μπροστά σου μες στην περιοχή κάνοντας θέατρο και δεν έβγαλες κίτρινη κάρτα, πότε θα βγάλεις;", ανέφερε μεταξύ άλλων δύο από τις "πικάντικες" τοποθετήσεις του ιδιοκτήτη της Λάρισας, όπου ο Σέρβος δεν κατάφερε να αποδείξει την αξία του παρότι είχε ενεργότερη (6 εμφανίσεις) συμμετοχή στα πλέι άουτς.

"Είχε γίνει παρεξήγηση με τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας", θυμίζoυ συντελεστές του aelole.gr μιλώντας στο Sportdog και συνέχιζουν:

"Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο λόγος της απομάκρυνσης του Μάρκοβιτς - που ο δανεισμός του από τον Ολυμπιακό έληγε το καλοκαίρι του 2021 - ήταν ότι μετά τον τραυματισμό του έκοψε κάθε δεσμό με την ομάδα. Δεν επισκέφτηκε πότε τους γιατρούς της ομάδας για την αποθεραπεία του ενώ σε συζητήσεις με τον Μιχάλη Γρηγορίου έλεγε πως συζητά με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς για τον δανεισμό του σε ομάδα του εξωτερικού. Ουσιαστικά ο παίκτης είχε διετές δανεισμό, τον οποίο και έσπασε. Αγωνιστικά φαινόταν λίγο άπειρος μπροστά στον Μόρα. Φαίνεται ότι διαθέτει ταλέντο. Έχει χρόνια μπροστά του, για να βελτιωθεί".

Εξαιρετικός στο ντέρμπι

Φέτος αγωνιζόμενος ως δανεικός από την Παρτιζάν μετρά τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα στο Κύπελλο. Είναι δεδομένο φυσικά, ότι ο Μαρτίνς παρακολουθεί την πορεία του. Στη Σερβία πάντως είναι συγκρατημένοι στα σχόλιά τους για τον παίκτη, περισσότερο λόγω της μη ικανοποιητικής πορείας της Παρτιζάν, η οποία αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League και είναι τρίτη στο πρωτάθλημα.

"Η Παρτιζάν δεν είναι στα καλά της αυτήν τη σεζόν. Ο «Σβέτα» είναι μέρος της ομάδας και δεν ξεχωρίζει πολύ. Μπορεί να ειπωθεί, ότι είναι ένα καλό μέρος της άμυνας, χωρίς να κάνει τη διαφορά. Είναι σωστός", σχολιάζει στο sportdog ο ρεπόρτερ της Παρτιζάν, Βλαντιμίρ Σούκντολακ.

Αναγνωρίζει ωστόσο την παρουσία του παίκτη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Πρεμιέρας. "Ήταν εξαιρετικός με τον Ερυθρό Αστέρα (1-1). Ο «Σβέτα» ήταν ένας από τους καλύτερους της Παρτιζάν, σημειώνει για την εμφάνιση του Μάρκοβιτς στη σπουδαία ποδοσφαιρική μάχη ανάμεσα στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, στην οποία αγωνίστηκε για 88λεπτά".

Αυτά είναι τα ατού του

Ο Μίλουτιν Βούιτσιτς, Σέρβος δημοσιογράφος έχει εικόνα του παίκτη από πολύ μικρή ηλικία και έχει σχηματίσει εξαιρετική άποψη παρότι είναι ρεπόρτερ της αιώνιας αντιπάλου της Παρτιζάν, του Ερυθρού Αστέρα. Τον θεωρεί μάλιστα ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα των Ακαδημιών της ομάδας του τα τελευταία χρόνια.

"Είναι ένας μοντέρνος αμυντικός. Είναι σταθερός με τη μπάλα στα πόδια, έχει σωστή πάσα και γρήγορη σκέψη. Το πρώτο πράγμα που μπορείς να παρατηρήσεις πάνω του είναι η ωριμότητά του. Δεν πανικοβάλλεται. Δεν κάνει πολλά λάθη, είναι πάντος συγκεντρωμένος. Επίσης είναι πολύ καλός στον αέρα", τονίζει.

Τι λείπει στον Μάρκοβιτς; "Το κυρίως πρόβλημα είναι η έλλειψη φυσικής κατάστασης. Μπορεί να κερδίσει μερικές μονομαχίες λόγω της ευφυΐας και του διαβάσματος του παιχνιδιού, αλλά όταν παίζει ενάντια σε πολύ πιο δυνατούς επιθετικούς έχει προβλήματα", απαντά και επιβεβαιώνει τον συμπατριώτη συνάδελφο για την εμφάνιση του κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα: "Στο πρώτο του παιχνίδι μετά την επιστροφή του ήταν φανταστικός. Έδειξε ότι μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη για την ομάδα του".

Εν κατακλείδι, ο Βούιτσιτς συμφωνεί με τον ρεπόρτερ της ΑΕΛ για την εξέλιξή του. "Έφυγε από την Παρτιζάν σε πολύ μικρή ηλικία και επειδή δεν έπαιξε για τον Ολυμπιακό έχασε πολλά. Χρειάζεται χρόνος για να βελτιωθεί", επισημαίνει ο Σέρβος στο sportdog.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags