Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Άρης - Ολυμπιακός: Καθηγητής νομικής για Σιαμπάνη: "Δεν βλέπω πως υπάρχει δωροδοκία στην υπόθεση"
| 2020-12-22 15:58:00

Καθηγητής νομικής για Σιαμπάνη: "Δεν βλέπω πως υπάρχει δωροδοκία στην υπόθεση"

Sportdog Team
Καθηγητής νομικής για Σιαμπάνη: "Δεν βλέπω πως υπάρχει δωροδοκία στην υπόθεση"

ΠΑΟΚ - Άρης - Ολυμπιακός: Για την υπόθεση περί δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη πριν το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο καθηγητής νομικής, Λάμπρος Μαργαρίτης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν τα νομικά στοιχεία για να θεωρηθεί δωροδοκία.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την υπόθεση Σιαμπάνη: «Δεν βλέπω σε νομικό επίπεδο να παρουσιάζει κάποια ιδιαιτερότητα. Διενεργείται μια προκαταρκτική εξέταση από το τμήμα της Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Θα πρέπει να τονίσουμε πως η εξέταση γίνεται με την εποπτεία του Εισαγγελέα. Τα αντανακλαστικά είναι πρωτόγνωρα. Στα πλαίσια αυτής θα εξετασθούν οι μάρτυρες και οι φερόμενοι ως ύποπτοι. Θα διαβιβαστεί η εξέταση στον Εισαγγελέα Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Αυτή θα μελετήσει το υλικό και θα αποφασίσει. Αν δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο. 

Αν θεωρήσει πως υπάρχουν ενδείξεις οι δρόμοι είναι δυο. Κακούργημα θα ήταν αν ο σκοπός των δραστών επιτυγχανόταν, κάτι που εδώ δεν συμβαίνει. Ή αν υπήρχε στοιχηματικό ενδιαφέρον. Αυτό πιθανώς και να συμβαίνει, αλλά δεν το γνωρίζω. Στη συνέχεια θα πάει στην Κύρια Ανάκριση ώστε να απολογηθούν αυτοί που θα έχει ασκηθεί η δίωξη και όποιοι άλλοι αποκαλυφθούν συμμέτοχοι.

Ο άλλος δρόμος είναι να θέσει την υπόθεση στο αρχείο θεωρώντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις οπότε κλείνει το αρχείο αλλά όχι συνολικά η υπόθεση. Μπορεί να κριθεί ότι έχουν τελεσθεί από άλλους, άλλα αδικήματα. Αν κάποιος ας πούμε έχει κάνει ψευδή μήνυση υπάρχουν κυρώσεις και για αυτόν».

Για το αν υπάρχουν στοιχεία δωροδοκίας: «Θα έλεγα πως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εμφανίζεται η δωροδοκία δεν είναι κάτι το σύνηθες για εμάς τους νομικούς. Πριν ακόμη επιχειρηθεί η εξέταση, ενημερώνεται η αστυνομική αρχή για να έχει επαρκή στοιχεία. Όπως εικόνες, πρόσωπα, βίντεο κτλ. Η εικόνα που έχω είναι ότι δεν μιλάμε για δωροδοκία όπως την ξέρουμε. Δεν την βλέπω την υπόθεση ως δωροδοκία έτσι όπως την ξέρω εγώ ως τώρα. Έτσι φαίνεται, πως δεν υπάρχουν στοιχεία. Είναι ευτυχές το γεγονός πάντως πως έχει γνώση η εισαγγελία και έχει και τα αντανακλαστικά».

Για το πότε θα ολοκληρωθεί η ιστορία: «Η διεξαγωγή γίνεται με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς. Πολύ γρήγορα θα έχουμε εκκαθάριση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags