Facebook Pixel Champions League: "Σμπαράλιασε" τη Μπαρτσα ο Εμπαπέ - Επική 4άρα της Παρί! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-02-16 23:52:00

"Σμπαράλιασε" τη Μπάρτσα ο Εμπαπέ - Επική 4άρα της Παρί! - Κοντά στην πρόκριση η Λίβερπουλ (Vid)

Sportdog Team
"Σμπαράλιασε" τη Μπάρτσα ο Εμπαπέ - Επική 4άρα της Παρί! - Κοντά στην πρόκριση η Λίβερπουλ (Vid)

Champions League: Το άστρο του Κιλιάν Εμπαπέ έλαμψε στη Βαρκελώνη, με τον Γάλλο επιθετικό να πετυχαίνει ανεπανάληπτο χατ τρικ και να οδηγεί την Παρί Σεν σε θρίαμβο με 4-1 επί της Μπαρτσελόνα, που της δίνει τεράστιο πρόβαδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά.

"Άλμα" για την πρόκριση έκανε και η Λίβερπουλ, που επιβλήθηκε με 2-0 εκτός έδρας της Λειψίας (το ματς διεξήχθη στη Βουδαπέστη λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό).

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Η Μπαρτσελόνα είναι την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 14', με τον Γκριζμάν να μην μπορεί να νικήσει τον Νάβας σε τετ α τετ. Η απάντηση της Παρί ήρθε στο 19', όταν ο Ικάρντι βρέθηκε σε τετ α τετ, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο και μολονότι η μπάλα πέρασε από τον  Τερ Στέγκεν, ο Πέδρι πρόλαβε να την απομακρύνει πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Η Μπαρτσελόνα πήρε το προβάδισμα ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι που σφυρίχθηκε υπέρ του Ντε Γιόνγκ, αφού δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Ολλανδός  ανατράπηκε από τον Κιρζαβά ή έπεσε μόνος του στο χορτάρι. Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Νάβας για το 1-0 της Μπαρτσελόνα στο 27'. Η Παρί αντέδρασε άμεσα με ένα υπέροχο γκολ, καθώς στο 32' οι Κιρζαβά και Βεράτι συνεργάστηκαν, με τον Εμπαπέ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, να αποφεύγει εντυπωσιακά τον Λανγκλέ και να κάνει το 1-1 με αριστερό σουτ.

Ο Τερ Στέγκεν έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις στο 36' και στο 38', με τον Γκριζμάν να χάνει επίσης μια μεγάλη ευκαιρία στο 37'. Η Παρί έφτασε κοντά στην ανατροπή στο 45', με κεφαλιά του Ικάρντι που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε ρεσιτάλ της Παρί, που έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή. Ο εκπληκτικός Εμπαπέ γύρισε το ματς με το δεύτερο γκολ, κάνοντας  το 2-1 στο  65' με σουτ στην κίνηση έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Παρέδες και Φλορέντσι.

Η Μπαρτσελόνα τα είχε... χαμένα στην άμυνα και η Παρί το εκμεταλλεύτηκε πλήρως, με τον Κεν να "γράφει" το 3-1 με κεφαλιά  μετά από εκτέλεση φάουλ  στο δεύτερο δοκάρι. Ο Εμπαπέ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του , τελειώνοντας ουσιαστικά τα όνειρα πρόκρισης για τη Μπαρτσελόνα με φανταστικό πλασέ στην κίνηση, κάνοντας το τελικό 4-1 στο 85'.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Τζόρντι Άλμπα, Λενγκλέ, Πικέ (78’ Ρίκι Πουτς), Ντεστ (71’ Μινγκέθα), Σέρχιο Μπουσκέτς (78’ Πιάνιτς), Πέδρι (78’ Τρινκάο), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν (85’ Μπρέιθγουεϊτ), Μέσι.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Κυρζαουά, Κιμπέμπε, Μαρκίνιος, Φλορέντσι, Γκέιγ (46’ Ερέρα), Παρέδες, Βεράτι (73’ Ντράξλερ), Μπαπέ, Κεν (85’ Ντανίλο Περέιρα), Ικάρντι.

Λειψία - Λίβερπουλ 0-2

Οι πρωταθλητές Αγγλίας είναι εδώ και το έδειξαν εμφατικά απέναντι στη Λειψία. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλόπ, φάνηκε να αφήνουν πίσω τις κακές εμφανίσεις, κέρδισαν με 2-0 (54’ Σαλάχ, 57’ Μανέ)  τους Γερμανούς και βρίσκονται με το 1,5 πόδι στα προημιτελικά του Champions League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Λίβερπουλ να θέλει να επιβάλλει τον ρυθμό της, όμως η Λειψία ήταν αυτή που λίγο έλειψε να… σοκάρει τους «Reds». Μόλις στο 5’ ο Ανχελίνιο σέντραρε από τα αριστερά, ο Όλμο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Άλισον. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι, με όπλο τη σωστή πίεση ψηλά, ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης, όμως μια φορά ο Σαλάχ και μια άλλη ο Μανέ δεν κατάφεραν να σκοράρουν παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση . Την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου την είχε ο Ρόμπερτσον στο 32’, όταν μετά από λάθος διώξιμο του Γκουλάτσι ο Σκωτσέζος μπακ σούταρε σχεδόν από το κέντρο με την μπάλα να «γλείφει» το δοκάρι του Ούγγρου τερματοφύλακα της Λειψίας. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «κόκκινοι» σκόραραν με τον Φιρμίνιο, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά μιας και στο γύρισμα του Μανέ η μπάλα είχε περάσει εκτός γηπέδου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο με τους Γερμανούς να «αγκαλιάζουν» το γκολ, αλλά να μην το πετυχαίνουν. Ο Όλμο πάσαρε στον Ενκουκού, που πέρασε στην ταχύτητα τον Χέντερσον, έκανε το σουτ αλλά ο Άλισον έδιωξε σε κόρνερ. Αυτό που δεν κατάφερε ο Γάλλος μέσος το πέτυχε ο Σαλάχ επτά λεπτά αργότερα. Στο 54’ ο Κλόστερμαν γλίστρησε, η μπάλα έφτασε στον Αιγύπτιο που σημάδεψε σωστά στο τετ α τετ με τον Γκουλάτσι και έκανε το 1-0 για την Λίβερπουλ. Και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά μετά ένα νέο λάθος του Μουκιέλε, αυτή τη φορά, έβγαλε τον Μανέ, αυτή τη φορά απέναντι στον Ούγγρο τερματοφύλακα με τον Σενεγαλέζο να μην δυσκολεύεται να κάνει το  2-0 για τη Λίβερπουλ.

Από εκεί και μετά οι παίκτες της Λειψίας προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως Ανχελίνιο και Όλμο δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Άλισον. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και τους παίκτες της Λίβερπουλ να προσπαθούν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων περιμένοντας την ευκαιρία να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στο 79’ ο Ανχελίνιο και πάλι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ του πήγε απελπιστικά άουτ. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γουάνκ είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ για την Λειψία όμως ο Γουανκ δεν κατάφερε να σκοράρει στο τετ α τετ με τον Άλισον, με τη Λίβερπουλ να παίρνει μια «καθαρή» νίκη που την στέλνει με το 1,5 πόδι στους «8» του φετινού Champions League.

Λειψία: Γκουλάστσι, Ουπαμεκανό, Μουκιέλε (64’ Ορμπάν), Ανχελίνιο, Ανταμς, Χαϊντάρα (64’ Πόουλσεν), Κλόστερμαν, Καμπλ (73’ Γουάνκ), Ζάμπιτσερ, Ενκουνκού, Ολμο

Λίβερπουλ: Άλισον, Χέντερσον, Καμπάκ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς, Τιάγκο (72’ Τσάμπερλεϊν), Μανέ, Σαλάχ (90’ Γουίλιαμς), Φιρμίνο (72’ Σακίρι)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags