Facebook Pixel "Άκυρο" από Ισπανό διεθνή παικταρά στον Αμπέλ Φερέιρα
| 2021-03-22 17:26:00

"Άκυρο" από Ισπανό διεθνή παικταρά στον Φερέιρα - Ποιος θα τον... κλέψει;

"Άκυρο" από Ισπανό διεθνή παικταρά στον Φερέιρα - Ποιος θα τον... κλέψει;

Οι ομάδες που τον θέλουν και οι λόγοι που δεν κλείνει συμφωνία, αν και πρόκειται για επιθετικό του κορυφαίου επιπέδου.

Ο Ντιέγκο Κόστα δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του από τη στιγμή που είναι χωρίς ομάδα από τον Ιανουάριο του 2021. Η τρίτη θητεία του Βραζιλιάνου στράικερ στην Ατλέτικο Μαδρίτης ολοκληρώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2020.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λύνουν τη συνεργασία τους, η οποία ούτως ή άλλως ολοκληρωνόταν στο τέλος θερινής περιόδου. Μία ημέρα μετά την κοινοποίηση της επιθυμίας του να φύγει, για «προσωπικούς λόγους», οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αποδεσμευτεί άμεσα.

Μέχρι σήμερα ο Ντιέγκο Κόστα δεν έχει βρει ομάδα. Παρότι είχαν ακουστεί αρκετά σενάρια για τον ίδιο, παραμένει ανενεργός.

Οι ομάδες που τον θέλουν και οι λόγοι που δεν κλείνει συμφωνία

Μάλιστα, ο ίδιος το τελευταίο διάστημα είχε έρθει σε επαφής με τέσσερα κλαμπς από την Βραζιλία. Πιο συγκεκριμένα είχε συζητήσει, μεταξύ άλλων, με τις Παλμέιρας (του Αμπέλ Φερέιρα), Σάο Πάουλο και Ατλέτικο Μινέιρο. Η τέταρτη ομάδα δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν προέκυψε κάποια οριστική συμφωνία είναι πως ο Ντιέγκο Κόστα παραμένει χωρίς ατζέντη, καθώς διέκοψε την συνεργασία του με τον Μέντες και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μεσάζοντες δημιουργεί θέμα στους συλλόγους για να προχωρήσουν στην απόκτηση του.

Από εκεί και πέρα, ο παίκτης αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ θέλει και μπόνους στόχων. Χρήματα αρκετά υψηλά για έναν ποδοσφαιριστή που δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Η καριέρα του στην Ατλέτικο

Ο Ντιέγκο Κόστα εντάχθηκε για πρώτη φορά στους «ροχιμπλάνκος» τον Δεκέμβριο του 2006. Αφού περιπλανήθηκε ως δανεικός, πωλήθηκε το 2009 στη Βαγιαδολίδ με οψιόν επαναγοράς του από την Ατλέτικο, που ενεργοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Από το 2010 ο οξύθυμος επιθετικός ξεκίνησε μια ανοδική πορεία με κορύφωση την περίοδο 2013-14, όταν πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος και την πορεία ως τον τελικό του Champions League.

Το ίδιο καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Τσέλσι, για να επιστρέψει στην Ατλέτικο τον Ιανουάριο του 2018. Οι συνεχείς τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να προσφέρει τα αναμενόμενα και φέτος ήταν αναπληρωματικός του Λουίς Σουάρες.

Ο Ντιέγκο Κόστα αγωνίστηκε σε 215 επίσημα παιχνίδια με τους Μαδριλένους, με απολογισμό 83 γκολ και 36 ασίστ. Εκτός από το πρωτάθλημα του 2014, κατάκτησε επίσης το Κύπελλο Ισπανίας (2013), το Europa League (2018) και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης (2010, 2018).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags