Facebook Pixel European Super League: Ραγδαίες εξελίξεις - Δεν δίνει άδεια στις 6 ομάδες να αποσχιστούν από την UEFA η Premier League!
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-19 11:03:00

Ραγδαίες εξελίξεις - Δεν δίνει άδεια στις 6 ομάδες να αποσχιστούν από την UEFA η Premier League!

Sportdog Team
Ραγδαίες εξελίξεις - Δεν δίνει άδεια στις 6 ομάδες να αποσχιστούν από την UEFA η Premier League!

Η αγγλική λίγκα παίρνει δραστικά μέτρα για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την ανακοίνωση για δημιουργία της European Super League από 12 συλλόγους.

European Super League: Αρνητική στο να δώσει άδεια στις 6 αγγλικές ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ), προκειμένου να συμμετάσχουν στην δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League είναι η Premier League.

Ο Ρίτσαρντ Μάστερς εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής λίγκας σε επιστολές που έστειλε σε όλες τις ομάδες, τις κάλεσε να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο νέο αυτό πρότζεκτ.

«Αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς αγγλικές ομάδες και καλούμε όλα τα κλαμπ να που σκέφτονται τη συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση ή την έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν πίσω, προτού προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεν υποστηρίζουμε ένα τέτοιο πλαίσιο! 

Οι κανόνες της Premier League περιλαμβάνουν μια δέσμευση μεταξύ των ομάδων, ώστε να παραμένουν στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου και απαγορεύουν σε άλλα κλαμπ να συμμετέχουν σε άλλες διοργανώσεις χωρίς την άδεια της λίγκας. 

Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα ενδεχόμενο στο οποίο μια τέτοια άδεια θα δοθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στις επιστολές. 

Σε περίπτωση που οι έξι αγγλικές ομάδες αγνοήσουν την απόφαση της Premier να μην τους δώσει άδεια να παίξουν στη νέα ευρωπαϊκή λίγκα, τότε θα τεθούν εκτός εθνικού πρωταθλήματος, με όσες συνέπειες αυτό συνεπάγεται τόσο σε οικονομικό σκέλος, όσο και σε αγωνιστικό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags