Facebook Pixel Euro 2020: Γλίτωσε από κάζο η Γαλλία - Λύτρωση με Γκριεζμάν κόντρα στους "καμικάζι" Ούγγρους! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-19 17:58:00

Γλίτωσε από κάζο η Γαλλία - Λύτρωση με Γκριεζμάν κόντρα στους "καμικάζι" Ούγγρους! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Γλίτωσε από κάζο η Γαλλία - Λύτρωση με Γκριεζμάν κόντρα στους "καμικάζι" Ούγγρους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γαλλία έφτασε κοντά στην ήττα, αφού είδε την μαχητική Ουγγαρία να προηγείται στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Φιόλα, αλλά ο Γκριεζμάν έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τους Γάλλους να κάνουν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.

Euro 2020: Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Ουγγαρία και Γαλλία στο κατάμεστο γήπεδο της Βουδαπέστης.

Οι Ούγγροι κέρδισαν τις εντυπώσεις, αφού πάλεψαν μέχρι τέλους και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, αντέχοντας στο γαλλικό... σφυροκόπημα.

Ο Φιόλα άνοιξε το σκορ για την Ουγγαρία στο 45+2', με τον Γκριεζμάν να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1 στο 66'.

Το ντέρμπι  Πορτογαλία - Γερμανία (22:00) ολοκληρώνει τη δεύτερη αγωνιστική στον έκτο όμιλο. Η Γαλλία είναι στην κορυφή με 4 βαθμούς, η Πορτογαλία ακολουθεί με 3, η Ουγγαρία έχει έναν πόντο και η Γερμανία παραμένει χωρίς βαθμό.

Στην τελευταία αγωνιστική, που θα κρίνει την πρόκριση, η Γαλλία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στη Βουδαπέστη (23/6), ενώ η Ουγγαρία που παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης κοντράρεται με τη Γερμανία στο Μόναχο (23/6).

Το ματς

Η Γαλλία κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας την συντριπτική κατοχή της μπάλας κόντρα στην πολυπρόσωπη άμυνα της Ουγγαρίας, που κλείστηκε στο δικό της μισό και αναζητούσε χώρους για να βγει στην αντεπίθεση. Η αξιοθαύμαστη τακτική προσήλωση και οι έγκαιρες επεμβάσεις των Ούγγρων περιόρισαν αρκετά τους Γάλλους, οι οποίοι παρ΄ όλα αυτά δημιούργησαν ορισμένες κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 14' ο Μπενζεμά σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον Γκουλάστσι να επέμβει, ενώ στο 17' η κεφαλιά του Εμπαπέ πέρασε λίγο άουτ. Στο 31' ο Εμπαπέ βρήκε με μαγικό "τακουνάκι" τον Μπενζεμά αλλά αυτός έχασε τεράστια ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι και στο 33' ο Εμπαπέ "χόρεψε" την αντίπαλη άμυνα και σούταρε άουτ από διαγώνια θέση στη μεγάλη περιοχή.

Από το... πουθενά, η Ουγγαρία πήρε προβάδισμα στη μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Στο 45+2' ο Φιόλα έπαιξε το "1-2" με τον Σάλαϊ και πέρασε τον Βαράν, μπήκε στην περιοχή της Γαλλίας και με δεξί πλασέ έκανε 1-0 για την Ουγγαρία, γκολ που έβαλε... φωτιά στο ματς και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Ούγγρους φιλάθλους.

Το δεύτερο ημίχρονο "κύλησε" ακριβώς όπως το πρώτο, δηλαδή με τη Γαλλία να... σφυροκοπά τα καρέ των Ούγγρων. Στο 48' ο Γκουλάστσι απέκρουσε την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Πογκμπά. Στο 57' ο Ντεσάμπ επιστράτευσε από τον πάγκο τον Ντεμπελέ, ο οποίος έκανε άμεσως αισθητή την παρουσία του και στο 59' είχε δοκάρι μετά από φοβερή ατομική ενέργεια και σουτ.

Η υπεροχή των Γάλλων δικαιώθηκε στο 66ο λεπτό. Ο Εμπαπέ ταλαιπώρησε για πολλοστή φορά την ουγγρική άμυνα στη δεξιά πλευρά και γύρισε παράλληλα, με τον Όρμπαν να μην καταφέρνει να απομακρύνει. Η μπάλα στρώθηκε στον Γκριεζμάν και αυτός την έστειλε στα δίχτυα με αριστερό πλασέ για το 1-1!

Εμπαπέ (69') και Καντέ (72') έστειλαν την μπάλα άουτ, στο 82' ο Γκουλάστσι είπε "όχι" στον Εμπαπέ και η Ουγγαρία κράτησε μέχρι τέλους το 1-1, αποτέλεσμα που πανυγυρίστηκε έξαλλα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags