Facebook Pixel Euro 2020: Ρότσα: "Οι Ιταλοί είναι... μαφιόζοι - Άλλαξε στυλ η Αγγλία" - Σχόλιο για όλα τα ζευγάρια του Euro!
| 2021-07-01 14:25:00

Ρότσα: "Οι Ιταλοί είναι... μαφιόζοι - Άλλαξε στυλ η Αγγλία" - Πρόβλεψη για όλα τα ζευγάρια του Euro

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ρότσα: "Οι Ιταλοί είναι... μαφιόζοι - Άλλαξε στυλ η Αγγλία" - Πρόβλεψη για όλα τα ζευγάρια του Euro

«Εγώ βλέπω μόνο το σύνολο. Γιατί είδατε, παιχταράς είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και τα έκανε όλα, αλλά η Πορτογαλία δεν πέρασε. Παιχταράς είναι και ο Μπαμπέ, αλλά ούτε η Γαλλία πέρασε». Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μιλάει στο Sportdog.gr για όσα είδαμε μέχρι στιγμής στο Euro και φυσικά για τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Euro 2020: Την άποψη, ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να δικαιώσει την Ιταλία και να προχωρήσει στο Euro 2020, επειδή ο Μαντσίνι τόλμησε και άλλαξε στυλ παιχνιδιού, εξέφρασε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο μεγάλος ποδοσφαιράνθρωπος και προπονητής του Θεσπρωτού μίλησε στο Sportdog για τη διοργάνωση και κατέθεσε τις εντυπώσεις του. Γιατί δεν ξεχωρίζει κάποιον ποδοσφαιριστή και ποια ομάδα ήταν κατά τη γνώμη του η... απογοήτευση; Παράλληλα σχολίασε τα ζευγάρια στη φάση των προημιτελικών και στάθηκε στο ότι η Αγγλία διατηρεί καθαρή εστία. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Παρακολουθείτε τα παιχνίδια του Euro;


«Τα παρακολούθησα όλα, εκτός το Σουηδία-Ουκρανία. Χάρηκα όμως που πέρασε η Ουκρανία, λόγω Σεβτσένκο. Τους συμπαθώ πολύ τους Ουκρανούς λόγω του “Σέμπα” και του Ρεμπρόφ».
 

Ποιό παιχνίδι έχετε κρατήσει;


«Από τα νοκ άουτ και μετά έχει το περισσότερο ενδιαφέρον. Θα μου μείνουν παιχνίδια που είχαν ωραία εξέλιξη, όπως το ματς Κροατία-Ισπανία και το Γαλλία-Ελβετία, αλλά και το Αγγλία-Γερμανία, το οποίο κρίθηκε σε λεπτομέρειες. Ήταν 2-0, αλλά το γκολ που χάνει ο Μίλερ δεν χάνεται. Αν είχε γίνει το 1-1 σε εκείνο το σημείο θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Χάρηκα πολύ γιατί στην Αγγλία παίζει ένα παιδί που έκανε την επανάστασή του. Εκεί που πήγε να φύγει τον κράτησε ο Μπιέλσα στη Λιντς. Τώρα είναι βασικό στέλεχος στην Αγγλία ο Φίλιπς. Ο Σάουθγκεϊτ άλλαξε το στυλ παιχνιδιού της ομάδας και είναι ευχάριστο να βλέπεις την Αγγλία να παίζει ποδόσφαιρο. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Φαίνεται πως ήταν καλύτερο, ότι έγινε σε διάφορες χώρες».


Ποιά ομάδα σας εντυπωσίασε;


«Η Ιταλία. Γιατί εκτός ότι άλλαξε το στυλ παιχνιδιού, οι Ιταλοί είναι οι «μαφιόζοι» του ποδοσφαίρου. Σε φέρνουν εκεί που θέλουν αυτοί. Μου άρεσε επίσης η Ισπανία. Είναι υπολογίσιμο μέγεθος παρά την ανανέωση που υπάρχει. Βλέπουμε μια ομάδα που χαίρομαι να τη βλέπω να παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο, ωραίο και χωρίς σκοπιμότητα. Αυτό είναι το ζητούμενο».

 


Ποια ομάδα σας απογοήτευσε;


«Δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα. Περίμενα περισσότερα από την Ολλανδία, γιατί είναι μια χώρα που τροφοδοτεί με ποδοσφαιριστές μεγάλους συλλόγους. Το ποδόσφαιρο είναι σήμα κατατεθέν. Δεν μπορεί να βρει ένα σταθερό τρόπο παιχνιδιού στα μεγάλα τουρνουά».


Ξεχωρίσατε κάποιον ποδοσφαιριστή;
 

«Εγώ βλέπω μόνο το σύνολο. Γιατί είδατε, παιχταράς είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και τα έκανε όλα, αλλά η Πορτογαλία δεν πέρασε. Παιχταράς είναι και ο Μπαμπέ, αλλά ούτε η Γαλλία πέρασε».


Τί βλέπετε στα ματς των προημιτελικών;


«Στο Ελβετία-Ισπανία βλέπω να παιρνούν οι “φούριας ρόχας”. Οι Ισπανοί το κατέχουν το τόπι. Η Ελβετία έχει ομαδικότητα, αλλά οι άλλοι έχουν μεγαλύτερη κλάση. Ποδόσφαιρο είναι όμως. Είδαμε τί έκαναν οι Ελβετοί με Γαλλία. Στο Βέλγιο-Ιταλία θα δούμε ματς δυνατό. Η Ιταλία έχει αλλάξει το στυλ της. Θα ήθελα να προχωρήσει η Ιταλία, γιατί τόλμησε ο Μαντσίνι και άλλαξε εκείνο το κουραστικό παιχνίδι που είχαν. Θα ήθελα να επιβραβεύσει το ίδιο το ποδόσφαιρο αυτήν την ομάδα για την τόλμη της. Στο Τσεχία-Δανία δεν ξέρω αν οι Δανοί μπορούν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Οι Τσέχοι χτίζουν μια ομάδα που προσπαθεί να φτιάξει το όνομά της, όπως παλιά με Νέτβεντ, Κόλερ, Μπάρος, Ροζίτσκι. Νομίζω, ότι θα γίνει ένα παιχνίδι ισορροπημένο. Η Δανία ίσως είναι το φαβορί. Στο Ουκρανία-Αγγλία οι Άγγλοι υπερέχουν σε πολλά σημεία. Είναι για πιο ψηλά. Σε όλες τις διοργανώσεις υπάρχουν πιθανότητες για εκπλήξεις. Πάντως στα τελευταία παιχνίδια πριν τον τελικό υπερέχουν πάντα οι κλασικές δυνάμεις. Είναι όπως στο τένις. Ο Τζόκοβιτς στα τελευταία παιχνίδια υπερέχει με το μενταλιτέ του απέναντι στους αντιπάλους του. Έτσι υπερέχουν οι μεγάλες χώρες».
 

Στην Ελλάδα λέμε, ότι “η άμυνα δίνει πρωτάθλημα”. Θα ισχύσει αυτή η ρήση στην περίπτωση της Αγγλίας που δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ;


«Δεν είναι μόνο η άμυνα. Είναι και ο τερματοφύλακας. Με τη Γερμανία ο Πίκφορντ έδωσε πόντους. Έπαιξε ρόλο. Γιατί και στη φάση του Μίλερ ο γκολκίπερ είχε βγει και με τον τρόπο του κάλυψε το τέρμα ο Γερμανός έχασε την ευκαιρία».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags