Facebook Pixel Sportdog.gr | Νόρφολκ εναντίον Σάφολκ! East Anglian Derby: The Pride of England
| 2021-08-08 06:35:00

Νόρφολκ εναντίον Σάφολκ! East Anglian Derby: The Pride of England

Sportdog Team
Νόρφολκ εναντίον Σάφολκ! East Anglian Derby: The Pride of England

Νόρφολκ εναντίον Σάφολκ, ένδοξο παρελθόν εναντίον ελπιδοφόρου μέλλοντος, ή απλά μια ακόμα κόντρα γειτνίασης; Τα 43 μίλια που χωρίζουν τις έδρες των δύο ομάδων, συνηγορούν πως πίσω από το άσβεστο μίσος του «East Anglian Derby», κρύβεται κάτι περισσότερο από μια απλή σχέση εχθρότητας γεωγραφικών προελεύσεων.

Οι Ipswich και Norwich αποτελούν τους μοναδικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους επαγγελματικής βάσης στις κομητείες του Σάφολκ και Νόρφολκ ανίστοιχα και το γεγονός αυτό από μόνο του, έχει πυροδοτήσει στο πέρασμα των δεκαετιών μια άσβεστη κόντρα για την «κυριαρχία» στην Νοτιοανατολική Αγγλία. H διαμάχη των δύο ιστορικών σωματείων, πηγαίνει πίσω στο χρόνο εως και ενάμισι αιώνα, με την τοπική Ipswich να ιδρύεται το 1878 και την Norwich να ακολουθεί 24 χρόνια αργότερα, το 1902. Αν και τα δύο σωματεία για δεκαετίες παρέμεναν σε ερασιτεχνική βάση, οι συνεχείς επιτυχίες σε τοπικό επίπεδο των «Canaries», ώθησε και τους άσπονδους γείτονες να μετατραπούν σε επαγγελματίες, με την FA να αποφασίζει να καλέσει τους «Tractor Boys» στην 3η επαγγελματική κατηγορία και επίσημα το 1938, δίνοντας στην αντιπαλότητα σάρκα και οστά.

The Old Farm Derby

Παρ’ ότι παγκοσμίως, άλλες αντιπαλότητες σίγουρα επισκιάζουν το East Anglia Derby, οι ομόρριζες καταβολές των δύο συλλόγων, είναι το συστατικό στοιχείο που κατατάσσει το συγκεκριμένο παιχνίδι στα πιο έντονα ματς του Νησιού. Αμφότερες γεωργικές περιοχές, μακρυά από το lifestyle και τους ρυθμούς του Λονδίνου, οι κοινωνίες αναπνέουν για το τοπικό στοιχείο, γεγονός που δίνει το απαραίτητο «μπαρούτι» στις αναμετρήσεις των «καμαριών» τους.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags