Facebook Pixel Τους έστειλε σπίτι τους με ανατροπή! Η Κροατία 4-1 τον Καναδά με σούπερ Κράμαριτς και Λιβάγια (VID)
| 2022-11-27 19:57:00

Τους έστειλε σπίτι τους με ανατροπή! Η Κροατία 4-1 τον Καναδά με σούπερ Κράμαριτς και Λιβάγια (VID)

Sportdog Team
Τους έστειλε σπίτι τους με ανατροπή! Η Κροατία 4-1 τον Καναδά με σούπερ Κράμαριτς και Λιβάγια (VID)

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Κροάτες το γύρισαν και απέκλεισαν τους Βορειοαμερικανούς από τη διοργάνωση.

Στην κορυφή του 6ου ομίλου πέρασε η Κροατία! Οι «vatreni», οι φλογεροί δηλαδή, όπως είναι το παρατσούκλι τους, επικράτησαν 4-1 του Καναδά, παρότι είχαν βρεθεί πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με γκολ του Ντέιβιτς. Ο Κράμαριτς ισοφάρισε, ο Λιβάγια έβαλε τη βαλκανική ομάδα μπροστά, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος με δεύτερο προσωπικό γκολ έκανε το 3-1 και το τελικό αποτέλεσμα σημείωσε ο Μάγερ, το οποίο ανέβασε την Κροατία στους 4 βαθμούς, ενώ οι Καναδοί αποκλείονται και μαθηματικά από τη διοργάνωση, αφού προέρχονται από την ήττα με 1-0 από το Βέλγιο, το οποίο ηττήθηκε σήμερα από το Μαρόκο.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλύτερους οιωνούς για τους Καναδούς, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός, ότι ο Κροάτες μπήκαν μουδιασμένοι στο ματς. Και αυτό γιατί οι Βορειοαμερικανοί έπιασαν στον ύπνο την ευρωπαϊκή ομάδα, όταν ύστερα από φοβερή ανάπτυξη στο 2', ο Μπιουκάναν σέντραρε από δεξιά με τον Ντέιβιντ να καρφώνει τον Λιβάκοβιτς για το 1-0 και το πρώτο γκολ του Καναδά σε Μουντιάλ.

Η Κροατία προσπάθησε να βγει μπροστά στη συνέχεια, αλλά ο Καναδάς δυσκόλεψε την κυκλοφορία της μπάλας. Από το 20' και μετά όμως οι Κροάτες με πρωταγωνιστές τον Λιβάγια και τον Κράμαριτς άρχισαν να ανεβαίνουν, να ανακτούν τον έλεγχο και να δημιουργούν προϋποθέσεις ισοφάρισης. Στο 26' ο Κράμαριτς σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε επειδή υπήρχε οφσάιντ του Λιβάγια στην αρχή της φάσης. Στο 35' ο παίκτης της ΑΕΚ απέτυχε να νικήσει τον Μπόριαν που απέκρουσε σε κόρνερ, ένα λεπτό αργότερα όμως ο Κράμαριτς ήταν πιο τυχερός και εκτέλεσε τον Καναδό τερματοφύλακα από δύσκολη γωνία για το 1-1.

Η Κροατία είχε ανεβεί πολύ και είχε προειδοποιήσει τους Καναδούς. Μετά την ισοφάριση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και τα κατάφερε. Στο 44' ο Λιβάγια βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής, έπιασε ένα άπιαστο σουτ και γύρισε το σκορ σε 2-1, βάζοντας μπροστά την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε ιλιγγιώση ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και φυσικά τους τερματοφύλακες να έχουν πολλή δουλειά. Στο 49' το σουτ του Οσόριο έφυγε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Λιβάκοβιτς. Στο 54' ο Μόντριτς γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι για τον Κράμαριτς που σημάδεψε τη δεξιά γωνία, αλλα ο Μπόριαν απέκρουσε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντέιβιτς εξαπέλυσε έναν κεραυνό εκτός περιοχής, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 70' όμως ο Καναδάς πλήρωσε το γεγονός, ότι είχε ανοίξει παίρνοντας το ρίσκο να βγει μπροστά για να διεκδικήσει την ανατροπή, αφού η ήττα την έφερνε προ τετελεσμένων γεγονότων. Ο Κράμαριτς, ύστερα από γέμισμα του Πέρισιτς, κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε άψογα για το 3-1, “τελειώνοντας” την υπόθεση-νίκη και στην ουσία έστειλε τους Καναδούς στα σπίτια τους. Το τελικό 4-1 σημείωσε ο Μάγερ στο 4' των καθυστερήσεων, ύστερα από αντεπίθεση, δίνοντας στην επικράτησε της Κροατίας διαστάσεις θριάμβου.

Η βαθμολογία το 6ου ομίλου

1. Κροατία 4 (3-1)

2. Μαρόκο 4 (2-0)
3. Βέλγιο 3 (1-2)

4. Καναδάς 0 (1-3)

Τα γκολ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags