Facebook Pixel ΑΕΚ - Πινέδα: Τρέλανε τον κόσμο! Σκάει πρόταση 3,3 εκατ.Ευρώ από Μεξικό
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-06 23:26:00

Τρέλανε τον κόσμο ο Πινέδα! Σκάει πρόταση 3,3 εκατ.Ευρώ από Μεξικό

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τρέλανε τον κόσμο ο Πινέδα! Σκάει πρόταση 3,3 εκατ.Ευρώ από Μεξικό

Έβγαλε μάτια στο Μουντιάλ του Κατάρ ο Μεξικανός και άρχισαν οι σειρήνες.

ΑΕΚ - Ορμπελίν Πινέδα: Στη νίκη επί της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ήταν το κύκνειο άσμα του Μεξικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αφού η πορεία του σταμάτησε στη φάση των ομίλων, ήταν ο καλύτερος παίκτης. Ο Χεράρδο Μαρτίνο τον είχε μονίμως στον πάγκο και δεν τον χρησιμοποίησε κόντρα σε Πολωνία, Αργεντινή.

Στο ματς-τελικό με τη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε βασικό τον Ορμπελίν Πινέδα και ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έδειξε, ότι ήταν σε μεγάλα κέφια. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής, που παίζει στην Ελλάδα ως δανεικός από τη Θέλτα, έδειξε μεγάλη διάθεση στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής του Μουντιάλ στο Κατάρ. Οι περισσότερες επιθετικές στιγμές στο πρώτο μέρος βγήκαν από τα πόδια του.

Ο τύπος στην πατρίδα του υποστηρίζει, ότι η Τσίβας ετοιμάζει μπάσιμο για την απόκτηση του από τη Θέλτα το καλοκαίρι. Όπως αναφέρουν τα μεξικανικά ΜΜΕ, «η Τσίβας θα αναζητήσει τον τρόπο να αποκτήσει τον Ορμπελίν Πινέδα μόλις λήξει ο δανεισμός του το καλοκαίρι του 2023 από την ΑΕΚ». Και κάπου εκεί αναφέρεται πως «η αξία του παίκτη βρίσκεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και εκτιμάται ότι «η διαπραγμάτευση με τη Θέλτα για την αγορά του παίκτη μπορεί να κλείσει στα 2,5 με 3 εκατ. Ευρώ», ένα ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανταποκρίνεται στα “θέλω” της ισπανικής ομάδας που αξιώνει περισσότερα και δη 10 εκατ.Ευρώ.

Στα τέλη του προηγούμενου μηνός, οι Μεξικανοί είχαν αναφέρει, ότι«η ΑΕΚ θα προτείνει συγκεκριμένο ποσό για την αγορά του 60% των δικαιωμάτων του Πινέδα». Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε στο εν λόγω ρεπορτάζ, «το ποσό αυτό μπορεί να ξεπεράσει και τα τρία εκατ. ευρώ» σε μία προσπάθεια να δελεάσει τη Θέλτα για να δώσει τη συγκατάθεσή της για την υλοποίηση της μεταγραφής.

Το θετικό για τους Ενωσίτες και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία, αφού το μέλλον του Πινέδα, μετά το καλοκαίρι είναι μια άλλη ιστορία και το τώρα είναι που “καίει” περισσότερο τον κόσμο, είναι, ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πρόωρης επιστροφής του Μεξικανού στη Θέλτα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags