Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Το μεγάλο αβαντάζ του ΠΑΟ στους Big-4 - "Καμπανάκια" για Γιοβάνοβιτς - Δεν φτάνει μόνο ο Μπερνάρ
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-05 12:36:00

Το μεγάλο αβαντάζ του ΠΑΟ στους Big-4 - "Καμπανάκια" για Γιοβάνοβιτς - Δεν φτάνει μόνο ο Μπερνάρ

του Κώστα Γκόντζου
Το μεγάλο αβαντάζ του ΠΑΟ στους Big-4 - "Καμπανάκια" για Γιοβάνοβιτς - Δεν φτάνει μόνο ο Μπερνάρ

Το... προβάδισμα του Τριφυλλιού και το μεγάλο πρόβλημα για Ιβάν! Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει την παρουσία του Παναθηναϊκού στην κορυφή της βαθμολογίας, αναλύει γιατί συνέβη αυτό και στέκεται στα όσα δείχνουν οι Πράσινοι σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, αφήνοντας στην άκρη τις νίκες!
 

Το ότι ο Παναθηναϊκός φιγουράρει μόνος πρώτος στην βαθμολογία μετά τις πρώτες αγωνιστικές, είναι ασφαλώς το καλύτερο που θα μπορούσε να περιμένει στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν και με δεδομένο ότι -θεωρητικά τουλάχιστον- φέτος έχεις μεγαλύτερους στόχους από τις προηγούμενες χρονιές.

Βέβαια αυτό δεν οφείλεται τόσο σε κάποια δική του υπέρβαση, καθώς απλά μέχρι τώρα εκμεταλλεύτηκε το ευνοϊκό πρόγραμμα που είχε μέχρι τώρα και μάλιστα το πέτυχε και χωρίς να χρειαστεί να κοπιάσει ιδιαίτερα, αφού οι αντίπαλοί του αντικειμενικά δεν μπορούσαν να τον απειλήσουν.

Περισσότερο αυτή η πρωτιά είναι αποτέλεσμα κάποιων αναπάντεχων αποτελεσμάτων που έφεραν οι ανταγωνιστές του για τον τίτλο και αυτό είναι επίσης κάτι που θα πρέπει να το πάρει υπ' όψιν του ο Παναθηναϊκός, καθώς σε σχέση με αυτούς ξεκινάει με αβαντάζ την κούρσα του πρωταθλήματος.

Κι αυτό το αβαντάζ, έχει να κάνει με το ότι ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα από τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που δεν είναι "καινούργια", δεν έχει την ανάγκη και την πίεση να μοντάρει ενδεκάδα, να έχει νέο προπονητή και όλα τα σχετικά που αντιμετωπίζουν οι άλλοι τρεις ανταγωνιστές του.

Ο Παναθηναϊκός έχει έτοιμη και σχετικά καλά δουλεμένη ομάδα, που απλά χρειαζόταν τρεις τέσσερις προσθήκες που θα του έλυναν περσινά προβλήματα και θα τον έκαναν ακόμα πιο ανταγωνιστικό στο πρωτάθλημα.

Μέχρι τώρα και μετά το παιχνίδι και με τον Λεβαδειακό, φάνηκαν ακριβώς όλα αυτά.

Ο Παναθηναϊκός δηλαδή, συνέχισε από εκεί που τελείωσε πέρυσι, καλά δουλεμένος, σχετικά συμπαγής μέσα στο γήπεδο και με γενικά καλή αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του.

Ταυτόχρονα όμως, φάνηκαν και τα υπόλοιπα, το ότι δηλαδή έχει την ανάγκη της προσθήκης τριών τεσσάρων μονάδων που θα τον ανέβαζαν επίπεδο.

Κι αυτό είναι που μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί στον Παναθηναϊκό και που τον έχει κάνει να μην έχει ξεκινήσει τόσο εντυπωσιακά από πλευράς εμφανίσεων στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, μοιάζει να κουβαλάει από πέρσι το πρόβλημα στην μεσαία γραμμή του, εκεί που αν δεν ανεβάζει στροφές, αν δεν παίζει με ασφυκτικό πρέσινγκ και τρέξιμο πάνω από τον μέσο όρο που αντικειμενικά δεν μπορεί να το κάνει σε διάρκεια, δεν έχει τον τρόπο να κάνει ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Θεωρητικά η προσθήκη του Μπερνάρντ θα δώσει κάποιες λύσεις σ' αυτό το πρόβλημα.

Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό.

Ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να έχει ακούσει ήδη τα καμπανάκια από τις μέτριες μέχρι τώρα εμφανίσεις και κυρίως από την αδυναμία του Παναθηναϊκού ακόμα και με χαμηλής δυναμικότητας αντιπάλους όπως μέχρι τώρα, να είναι κυρίαρχος, δημιουργικός και ταυτόχρονα και με σχετική σιγουριά στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Πολύ περισσότερο, που φάνηκε πως ειδικά σ' αυτό τον τομέα, στην ανασταλτική λειτουργία του δηλαδή, αν για διάφορους λόγους του λείπουν ένας ή δυο από τους "βασικούς" στην διάταξή του, δεν έχει τις λύσεις που θα αναπληρώσουν αυτές τις ελλείψεις χωρίς αυτό να κοστίσει στον Παναθηναϊκό.

Το ότι εξαναγκάστηκε σε παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, να επιστρατεύσει τον ανέτοιμο Πέρεθ για να... σώσει καταστάσεις, δεν είναι και το καλύτερο μήνυμα ενόψει της συνέχειας γι' αυτόν.

Κι εκεί ακριβώς θα είναι και το δίλημμα αλλά και το στοίχημα για τον Γιοβάνοβιτς.

Πως θα συγκροτήσει δηλαδή την μεσαία γραμμή του με δεδομένη την είσοδο σ' αυτήν σε λίγες μέρες του Μπερνάρντ, ώστε ότι θα κερδίσει σε δημιουργία και επιθετικότητα, να μην το χάσει στην ανασταλτική του λειτουργία από την μια, αλλά να έχει και εναλλακτικά πλάνα για όποια παιχνίδια δεν θα έχει όλο το έμψυχο υλικό στην διάθεσή του ή θα χρειαστεί να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στην διάρκεια ενός αγώνα.

Το ότι πρακτικά ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμα "καλές" εναλλακτικές λύσεις τόσο για την μεσαία του γραμμή, όσο και μεσοεπιθετικά, είναι κάτι που ασφαλώς δεν προσμετράται στα συν του μέχρι τώρα μεταγραφικού του σχεδιασμού και δεν νομίζω πως υπάρχει και χρόνος πια για να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Δυστυχώς κι αν δεν γίνει κάτι εξαιρετικά συνταρακτικό, ο Γιοβάνοβιτς είναι υποχρεωμένος να πάει έτσι την χρονιά και να είναι διαρκώς στην τσίτα για τυχόν απώλειες και ειδικά πριν από κρίσιμα και δυνατά παιχνίδια, για τις οποίες δεν θα έχει εναλλακτικές λύσεις για να τις καλύψει.

Αλλά κι αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι, μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός δεν το έχει πληρώσει, αλλά από δω και πέρα και αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα αρχίσει να δίνει εξετάσεις σε όλο και πιο δύσκολο επίπεδο, για το αν θα μπορέσει φέτος να είναι ανταγωνιστικός και μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου μέχρι τέλους.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάει ηχηρή μεταγραφή στο ΟΑΚΑ - Ανακοινώσεις για Μήτογλου - Απόφαση Ράντονιτς για Μαντζούκα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags