Δεν ήθελαν και πολύ να φουντώσουν οι φήμες περί αποχώρησής του, ούτε να ενισχυθεί η άποψη πολλών ότι ο διεθνής εξτρέμ αναζητεί τρόπο όλο αυτόν τον καιρό για να πει αντίο στην ομάδα. Ο Γκάρι Νέβιλ τον χαρακτήρισε εγωιστή, σε σχόλιο του στην βρετανική τηλεόραση, ενώ τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης… μπούκωσαν από μηνύματα οργής και δυσανασχέτησης για τον Βέλγο.

Ήδη η απόδοση στο ενδεχόμενο μεταγραφής τις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου «έπεσε» κατακόρυφα, ενώ πλέον δεν είναι και λίγοι αυτοί που ζητούν επιτακτικά την μετακίνησή του σε άλλο σύλλογο.

«Αν θέλει να φύγει, ας το κάνει. Κανείς δεν είναι πιο πάνω από την ομάδα», «Τώρα απλά μπορεί να αποχωρήσει», είναι ορισμένα από τα σχόλια των εξαγριωμένων οπαδών, αν και όπως σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν πιο ψύχραιμα το θέμα.

«Θέλω ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ»

Αυτή του η ατάκα ήταν που προκάλεσε τους πρώτους τριγμούς στις σχέσεις του παίκτη με την Έβερτον και κατ’ επέκταση με τους οπαδούς. Πριν λίγους μήνες, σε Μέσο της πατρίδας του, ο Μιραλάς διατυμπάνιζε με… προειδοποιητικό ύφος ότι ψάχνει για ομάδα που θα του προσφέρει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν η Έβερτον εξασφάλιζε μια θέση καλώς, διαφορετικά θα αναζητούσε αλλού την τύχη του, είχε πει.

Όλα αυτά και ενώ τα «ζαχαρωτά» του είχαν ήδη προτείνει πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους, με αυξημένες αποδοχές. Πως, λοιπόν, να μην γεννηθούν ερωτηματικά για τις προθέσεις του; Η παραπάνω τοποθέτησή του μόνο τυχαία και συμπτωματική δεν αντιμετωπίστηκε από τα διεθνή Μέσα και την ομάδα.  

Ήταν στραβό το κλίμα…

Πέρασαν οι μήνες και παρόλα αυτά και κανείς δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα. Περίμεναν ότι κάποια στιγμή ο Βέλγος θα άλλαζε άποψη και θα υπέγραφε το νέο του συμβόλαιο. Η μεγάλη έκρηξη, όμως, δεν άργησε να έρθει και σε αυτό επηρέασε η γενικότερα κακή εικόνα της ομάδας.

Τη Δευτέρα ήταν το αποκορύφωμα. Η Έβερτον έμεινε για 13ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη, η επικίνδυνη ζώνη παρέμεινε… ορατή και ήρθε η άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιραλάς –και ενώ νωρίτερα είχε αρπάξει την μπάλα από τον κορυφαίο εκτελεστή πέναλτι στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ - για να δέσει το… γλυκό και να ακουστεί το μεγάλο «μπαμ»! Όσα κρατούσαν μέσα τους οι οπαδοί τόσο καιρό, τα είπαν μέσα σε ένα βράδυ!

Η… αναγκαστική αλλαγή

Το άστοχο χτύπημα πέναλτι στο 44’ ήταν και η τελευταία στιγμή που θυμούνται από τον Βέλγο οι φίλαθλοι στο «Γκούντισον Παρκ», αφού ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αποφάσισε να μην τον βγάλει στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας τη θέση του στον Μπράιαν Οβιέδο. Υπήρξαν μάλιστα και φήμες ότι στα αποδυτήρια η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι…

Από αργά χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα τις πρωινές ώρες τα Μέσα της Αγγλίας επιχείρησαν- μάταια μέχρι στιγμής- να βγάλουν άκρη με το τι ακριβώς συνέβη μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ορισμένα ανέφεραν ότι ο Βέλγος έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων στην ανάπαυλα και ότι «αρπάχτηκε» με κάποιους συμπαίκτες του, 

Κανείς, όμως, δεν πίστεψε ότι αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, όπως ισχυρίστηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ…

Πιο έτοιμες από ποτέ

Αυτά βλέπουν, διαβάζουν και πληροφορούνται οι διοικήσεις των άλλων ομάδων και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον αναβρασμό που επικρατεί στις τάξεις της Έβερτον για να αποσπάσουν από τώρα τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. Η Τότεναμ δείχνει ιδιαίτερα ζεστή, σκοπεύοντας να δώσει και έμψυχα ανταλλάγματα, ενώ δεν είναι και λίγα τα ρεπορτάζ που παρουσιάζουν εξίσου θερμές και τις Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης. Σε ένα, όμως, συμφωνούν όλα. Ότι άμεσα οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι θα χτυπήσουν την πόρτα των «ζαχαρωτών» με τις επίσημες προσφορές τους.

Πηγή: england365.gr