Facebook Pixel ΑΕΚ: "Έτσι χτυπάει τίτλο η ΑΕΚ, μπροστά ο Ολυμπιακός - Μεταγραφή-έκπληξη ξεχωρίζει - Τι θα γίνει με Μάνταλο"
| 2021-09-07 19:17:00

"Έτσι χτυπά τίτλο η ΑΕΚ, μπροστά ο Ολυμπιακός- Μεταγραφή-έκπληξη ξεχωρίζει- Τι θα γίνει με Μάνταλο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Έτσι χτυπά τίτλο η ΑΕΚ, μπροστά ο Ολυμπιακός- Μεταγραφή-έκπληξη ξεχωρίζει- Τι θα γίνει με Μάνταλο"

Η σύγκριση των Big-4, η μεταγραφή έκπληξη και η πίεση του Μιλόγεβιτς. Ο Τάσος Τσατάλης μιλάει για τον σχεδιασμό της Ένωσης για τη νέα σεζόν, κάνει τη δική του... πρόβλεψη για τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν, εξηγεί γιατί βγήκε ωφελημένος ο Πέτρος Μάνταλος και δίνει τα "προγνωστικά" του για την κούρσα του πρωταθλητή.

Την άποψη, ότι η ΑΕΚ θα μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αν βρει τρόπο στην αρχή της κούρσας, να ξεπεράσει το εμπόδιο της έλλειψης ομοιογένειας και να πάρει νίκες που θα της δώσουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, εξέφρασε ο Τάσος Τσατάλης.

Ο εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ της Ένωσης μίλησε στο Sportdog για την εικόνα... απογοήτευσης που εμφανίζει η ομάδα του Δικέφαλου αετού στα φιλικά. Υποστήριξε, ότι οι μεταγραφές των Άμραμπατ και Τσούμπερ θα ξεχωρίσουν, ενώ υποστήριξε, ότι η προσθήκη του Γέφτιτς θα κάνει καλό στον Μάνταλο. Ποιά άποψη έχει σχηματίσει για τους φετινούς αντιπάλους των κιτρινόμαυρων και πώς θα διαχειριστεί την πίεση ο Μιλόγεβιτς; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε:

Η ΑΕΚ έχει κάνει 11 μεταγραφές φέτος, ακόμα όμως δεν έχει δείξει, ότι βρίσκει τα πατήματά της, ειδικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι! Πού το αποδίδεις αυτό;

«Στο γεγονός πως έχει κάνει... νέο ρεκόρ τραυματισμών μέσα στην προετοιμασία και τα σχήματα ακόμη κι από φιλικό σε φιλικό αλλάζουν πολύ. Επίσης στο γεγονός πως αποκλείστηκε νωρίς και δεν είχε την σειρά των επίσημων αγώνων που βοηθάει για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ να βελτιώνεται συνεχώς από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ό,τι και να δουλεύει ο προπονητής άλλες οι συνθήκες στα φιλικά για να το κρίνεις, άλλες στα επίσημα. Αυτό είναι πρόβλημα τώρα για την ΑΕΚ».

Ποιές από τις φετινές προσθήκες εκτιμάς ότι θα ξεχωρίσουν;

«Τσούμπερ και Άμραμπατ σίγουρα ξεχωρίζουν και ως ονόματα. Πιστεύω όμως πως ο Γέφτιτς είναι ένα στυλ μέσο-επιθετικού διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει στην ΑΕΚ και θα κάνει διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού της σε πολλά σημεία. Εφόσον βέβαια προσαρμοστεί και παίξει στα στάνταρ του στην Λεχ Πόζναν και στην Ρούμπιν».

Με Γέφτιτς κλείνει η μεταγραφική ενίσχυση;

«Νομίζω κλείνει η μεταγραφική ενίσχυση. Αν και συνεχίζεται η κουβέντα γι΄αριστερό μπακ, αυτό γίνεται περισσότερο εκτός ομάδας, παρά εντός της. Δεν βλέπω άλλη κίνηση ως το τέλος».

Τι θα γίνει με τον Μάνταλο, μετά τη μεταγραφή Γέφτιτς;

«Ο Μάνταλος θα έχει ανταγωνισμό μετά από καιρό στην θέση του κι αυτό θα του κάνει καλό. Νομίζω η κίνηση με τον Γέφτιτς είναι έτσι κι αλλιώς προς όφελος του. Πάντως να πω επειδή δεν το έχει δει ο κόσμος το ματς, πως στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βόλο που μπήκε αλλαγή, ο Μάνταλος έκανε διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ επιθετικά».

Πού αλλού πιστεύεις, ότι χρειάζεται ενίσχυση; Έχουν καλυφθεί τα κενά;

«Πάντα θα υπάρχουν κενά, όσο καλά και να πάει ο σχεδιασμός σε μια μεταγραφική περίοδο. Η κουβέντα είναι σχετική. Μπορεί για παράδειγμα να δούμε να υπάρχουν τελικά κενά εκεί που πιστεύουμε πως καλυφθήκαμε με μεταγραφές. Κι εκεί που υπάρχουν ερωτηματικά να δεις πως είναι εντάξει τα πράγματα. Τώρα με βάση τα δεδομένα που έχουμε υπόψη νομίζω η θέση του αριστερού μπακ είναι αυτή που θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν έχουν δίκιο αυτοί που λένε πως χρειαζόταν κάτι άλλο ή όχι».

Ποιά είναι η άποψή σου για τον φετινό ανταγωνισμό της ΑΕΚ; Έχεις παρακολουθήσει καθόλου Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, Παναθηναϊκό;

«Ναι, τους έχω δει όλους. Από πλευράς μεταγραφικής κίνησης και με την περσινή του βάση, ο Άρης δημιουργεί προδιαγραφές ομάδας ανταγωνιστικής για πολύ ψηλά. Και είναι λέω ξανά μια ομάδα στρωμένη από πέρσι, οπότε πιο έτοιμη να υποδεχθεί ποιοτικές προσθήκες που φαίνεται πως κάνει. Ο Ολυμπιακός είναι ο Ολυμπιακός, ξεκινάει μπροστά από όλους, το αν έχει κάνει σε αυτό το καλοκαίρι βήματα προς τα μπρος ή προς τα πίσω θα το δούμε στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει την εγγύηση της διαχείρισης του Λουτσέσκου, καλή ομάδα έτσι κι αλλιώς που είχε βρει τον βηματισμό της στην τελική ευθεία και πέρσι, κάποιες κινήσεις που χρειάζεται μάλλον τις κάνει. Από τον Παναθηναϊκό περίμενα περισσότερη δραστηριότητα στις μεταγραφές, αλλά νομίζω ο Γιοβάνοβιτς θα δώσει αρχικά σταθερότητα και βλέπουμε. Θα είναι καλύτερος πάντως από πέρσι».

Μπορεί η ΑΕΚ να χτυπήσει πρωτάθλημα με αυτό το ρόστερ;

«Θα κριθούν πολλά στο ξεκίνημα. Εκεί που η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο της έλλειψης ομοιογένειας και να πάρει νίκες που θα της δώσουν ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση. Αν γίνει αυτό, θα σημαίνει σε μεγάλο βαθμό πως θα βάλει τις βάσεις για να είναι μέσα. Σαν ρόστερ έχει τις δυνατότητες να είναι μέσα κι αν πάει ως τον Γενάρη και είναι ψηλά, θα δει και τις ελλείψεις της ως τότε κι έχει το περιθώριο για κινήσεις ενόψει του διαστήματος που θα κριθούν όλα. Το να είναι μέσα ως τότε δεν είναι πάνω από τις δυνατότητες της πιστεύω».

Θα αντέξει ο Μιλόγεβιτς την πίεση;

«Ο Μιλόγεβιτς έχει δουλέψει σε συνθήκες ακραίας πίεσης στον Ερυθρό Αστέρα, ήταν ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό σε περίοδο που υπήρχαν υψηλές απαιτήσεις. Η σημερινή ΑΕΚ είναι ίσως λίγο πιο περίεργη κατάσταση με όσα έχει πίσω της, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι υπεράνω της δυνατότητας του να το διαχειριστεί, η πίεση που υπάρχει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" Καρπετόπουλου για Εθνική - Ξένος προπονητής από μεγάλη ελληνική ομάδα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags