Με τον μόνιμο σκόρερ Ντάνιελ Στάριτζ και το μόνιμο... 1-0 η Λίβερπουλ πήρε το ντέρμπι κόντρα σε μια Γιουνάιτεντ που έκανε την καλύτερη της φάση στο 87`... Γενικά δεν είναι από τα ντέρμπι που θα μας μείνει, με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο (η Λίβερπουλ το πρώτο), αλλά οι "ρεντς" ήταν αυτοί που ευτύχησαν να σκοράρουν και να πάρουν τελικά το ματς στο Ιωβηλαίο του αείμνηστου Μπιλ Σάνκλι...

Γρήγορο γκολ!

Η κεφαλιά του Στάριτζ μόλις στο 4` έβαλε από νωρίς μπροστά τη Λίβερπουλ, που καθόλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους είχε τον έλεγχο, με τον Άγκερ να έχει εξαφανίσει τον -εκνευρισμένο- Φαν Πέρσι και τη Γιουνάιτεντ να έχει πολλά... νεύρα γενικά, εξ ου και οι τρεις κίτρινες κάρτες. Οι "ρεντς" είχαν δυο καλά στημένα με Τζέραρντ και Κουτίνιο, ενώ η Γιουνάιτεντ έχασε και τον Τζόουνς με τραυματισμό, με τον Βαλέντσια να παίρνει τη θέση του. Αυτά τα... ολίγα για το πρώτο μέρος!

Καλύτερη η Γιουνάιτεντ

Oι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά με το σουτ του Γιάνγκ να κοντράρει στα σώματα και να φεύγει κόρνερ, πιέζοντας για την ισοφάριση, με τη Λίβερπουλ να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα. Ο Στέρλινγκ στο 61` πέρασε στη θέση του απαρητήρητου Άσπας, ενώ ο Μόγες με τη σειρά του έβαλε τον Νάνι.

Λίγο μετά μπήκε και ο "Τσιτσαρίτο" αντί του Γκιγκς, με τη Γιουνάιτεντ να έχει πάντα τον έλεγχο δίχως πάντως να απειλεί άμεσα τον Μινιολέ, πλην της σουτάρας του Νάνι στο 77` που έβγαλε ο γκολκίπερ των "ρεντς"! Η Λίβερπουλ στο μεταξύ έχασε και αυτή τον Τζόνσον στο 79` και στη θέση του μπήκε ο νεαρός Γουίσντομ και οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τις αλλαγές στο 84` με τον Λουίς Αλμπέρτο αντί του Κουτίνιο. Ο Φαν Πέρσι σε όλο το ματς φάνηκε στο 87`, αλλά το σουτ του από δεξιά βρήκε την έξω πλευρά των διχτύων! Το ματς έγινε ροντέο στο τέλος, με τους γηπεδούχους να κρατάνε και να παίρνουν τη νίκη! 

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον (78΄Γουίσντομ), Άγκερ, Σκρτελ, Ενρίκε, Τζέραρντ, Λέιβα, Χέντερσον, Κουτίνιο (83΄Αλμπέρτο), Στάριτζ, Άσπας (Στέρλινγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Τζόουνς ( 38΄Βαλέντσια), Κάριγκ, Γιάνγκ (63΄Νάνι), Γκίγκς (73' Ερνάντεζ), Κλέβερλι, Φαν Πέρσι, Γουέλμπεκ.