Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ δεν άφησε την έκπληξη να πάει ανεκμετάλλευτη μπήκε δυνατά με το καλήμέρα, έκλεισε τα «σφυριά» και πήρε εύκολα το προβάδισμα. Στο 19' και έπειτα από φάση διαρκείας, σέντρα του Αζάρ, κεφαλιά του Λάμπαρντ και ο αρχηγός της Τσέλσι έφτασε τα 200 γκολ με την φανέλα της ομάδας του.

Η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο 23' ο Κάρολ είδε την μπάλα να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε λόγω επιθετικού φάουλ. Κάπου εκεί η Τσέλσι πήρε μπρος και δεν άφησε την Γουέστ Χαμ να πάρει ανάσα. Εξαιρετικοί Αζάρ, Μάτα έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα χωρίς όμως να έρθει το γκολ. Μπα, Λουίζ και Αζάρ είχαν τεράστιες ευκαιρίες να σκοράρουν, ωστόσο οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί.

Ιδιο σκηνικό στην επανάληψη και στο 50' η Τσέλσι «σφράγισε» τη νίκη! Εξαιρετικός συνδυασμός Αζάρ- Μάτα, με τον Βέλγο να σημειώνει με εξαιρετικό τέρμα το 2-0 και τον Ισπανό να φτάνει και τις 10 ασίστ στο πρωτάθλημα. Στο 53' θα μπορούσε να πετύχει και γκολ, ωστόσο έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-0. Η Τσέλσι είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, ο Κάρολ ήταν «εγκλωβισμένος» και αν ο Μπα ήταν εύστοχος η ομάδα του θα είχε πετύχει και τρίτο τέρμα. Οι Μπλε με τη νίκη αυτή πέρασαν την Τότεναμ και βρέθηκαν στην 3η θέση, αλλά και πιο κοντά στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Πηγή: gazzetta.gr