Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε ζητήσει από τους φίλους της Αρσεναλ να υποδεχτούν με ανωτερότητα τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και να μην τον αποδοκιμάσουν. Φυσικά δεν εισακούστηκε. Με το που πάτησε χόρτο ο πρώην αγαπημένος τους, έφαγε τη γιούχα της καριέρας του. Κρύο αίμα όμως ο Ολλανδός δεν δίστασε να πληγώσει ξανά την τέως... σχέση του. Το έκανε στο Μάντσεστερ, το έκανε και τώρα. Ο Ολλανδός όχι απλά επέστρεψε στο παλιό σπίτι του, αλλά το βεβήλωσε κιόλας, βάζοντας το γκολ που γεμίζει μπελάδες τους Κανονιέρηδες.

Βλέπετε το 1-1 κόντρα στη Γιουνάιτεντ δεν τους επέτρεψε να διατηρηθούν στην 3η θέση και κατέστησαν εξαιρετικά αμφισβητούμενη την παρουσία τους στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν ένα ιδιαίτερο ντέρμπι γενικότερα. Οι Κόκκινοι Διάβολοι μπήκαν με τον αέρα του ήδη εστεμμένου πρωταθλητή, ενώ η αντίπαλος τους ήθελε τη νίκη και μόνο αυτή. Επόμενο ήταν οι γηπεδούχοι να ξεκινήσουν πιο φουριόζοι. Και δεν άργησαν να δικαιωθούν.

Μόλις στο 2' ο Φαν Πέρσι πούλησε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο Ροζίτσκι έκανε την κάθετη στον Γουόλκοτ που όμως ήταν ξεκάθαρα οφσάιντ. Ο Αγγλος πλάσαρε το τετ α τετ και σκόραρε ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να έχει μετρήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr