Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε «δέσμιος» των δικών του λαθών, πλήρωσε ακριβά τις λανθασμένες του αποφάσεις στην Κροατία, πυροβόλησε τα... πόδια του όπως ευστόχως τοποθετήθηκε ο Ράχμαν Μπάμπα, στριμώχτηκε στον τοίχο ενόψει ρεβάνς με ένα όχι και τόσο ευμετάβλητο σκορ, ψάχνοντας εναγωνίως αντίδραση ενόσω συμφιλιώνεται με την πρώτη χαμένη του ευκαιρία κατά την πρώτη «μάχη» με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου προσέφερε άφθονα στο άκρως «διαβασμένο» κροατικό κλαμπ όπως φάνηκε και στο τελικό σκορ δεδομένου πως με δύο φθηνά αμυντικά λάθη «καρπώθηκε» μία υπερπολύτιμη νίκη.
Όταν δίνεις δικαιώματα, πρέπει να συμφιλιωθείς και με τις συνέπειες. Μία... ασίστ του Γιόνι Ότο στον Μπρούνο Πέτκοβιτς που τιμώρησε τον ΠΑΟΚ, ιδίως με το πρώτο τέρμα που σημείωσε κόντρα στη ροή του αγώνα, είχε τη... στιγμή του, έθεσε τις βάσεις πρόκρισης στην ομάδα του, φέρνοντας τα πάνω κάτω στη μετέπειτα ροή του αγώνα, γράφοντας και δις το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Εξαιρετικός ο Κροάτης φορ που συνιστά υπόδειγμα αναφορικά με το τελείωμα φάσεων δεδομένου πως αρκούσαν δύο «επαφές» του προκειμένου να στείλει τους Θεσσαλονικείς στον τοίχο. Πήρε γραμμές, πίεσε, έγινε αισθητός στους φιλοξενούμενους αλλά η αλήθεια είναι πως πριν το τέρμα του δεν είχε γίνει ιδιαίτερα αντιληπτός στα καρέ του Ντόμινικ Κοτάρσκι. Κοινώς, απενεργοποιήθηκε από τον Δικέφαλο.
Κατ΄εμέ ο ΠΑΟΚ είχε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Πριν το γκολ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ τακτικά είχε εκκινήσει ιδανικά το ματς, ήταν προσεκτικός, ο ρυθμός προμήνυε πως ζυγίζει τους Κροάτες με στόχο να τους φέρει στα μέτρα του και σταδιακά να ψάξει τις στιγμές του. Γιάννης Κωνσταντέλιας και Τάισον προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα που τους διακρίνει προκειμένου να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις στην αντίπαλη εστία, με τον πρώτο να έχει κολλημένο πάνω του μονίμως παίκτη των Κροατών, δείγμα του πλάνου τους που έδειχνε να πιέζουν στοχευμένα παίκτες του ΠΑΟΚ προσπαθώντας να γίνουν επικίνδυνοι.
Μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε, ψυχολογικά... κλάταρε, έσβηνε με το πέρασμα του χρόνου, οι επιλογές στην τελική πάσα κάθε άλλο παρά καλές ήταν και σε γενικές γραμμές επιδόθηκε σε ένα παιχνίδι λαθών και συνεπώς η εικόνα του ήταν εντελώς διαφορετική. Το ζητούμενο είναι ποια από αυτές ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ενόψει συνέχειας. Δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεση, με την επιλογή του Μπράντον Τόμας να μην βγαίνει (σ.σ ενεργοποιήθηκε πλην της απουσίας του Άλι Σαμάτα και για την έξτρα βοήθεια που προσφέρει στους εξτρέμ του Δικεφάλου κυρίως όταν γίνονται κάτοχοι μπάλας), όπως και η αλχημεία με Κίριλ Ντεσπόντοφ σε ρόλο φορ. Οι συνθήκες άλλαξαν με την είσοδο του Στέφανου Τζίμα δεδομένου πως ο νεαρός επιθετικός «γέμισε» την περιοχή της Ντιναμό τα λίγα λεπτά που επιστρατεύτηκε από τον Ράζβαν Λουτσέσκου.
Μία μέτρια βραδιά και για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ που κινήθηκε σε ρηχά νερά δεδομένου πως η μπάλα δεν διαχειριζόταν με ιδιαίτερη ηρεμία. Κάτι που επηρεάστηκε έντονα από την ηγετική παρουσία του Γιόζιπ Μίσιτς που λειτούργησε επί της ουσίας ως... σκούπα, πήρε το κέντρο του ΠΑΟΚ, βοήθησε στο επιθετικό τρανζίσιον και εκ του αποτελέσματος ήταν δύο χρόνους πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Με μαέστρο τον Κροάτη χαφ, η Ντιναμό έψαχνε με μαεστρία διαδρόμους προς την εστία του Ντόμινικ Κοτάρσκι, ενώ αναμενόμενα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα «κούμπωσε» καλά πίσω, έκλεισε χώρους και ως εκ τούτου δυσχέραινε το έργο των «ασπρόμαυρων» καθώς δεν ανταποκρίνονται υπό τέτοιες συνθήκες με κλειστές άμυνες.
Αναλώθηκε περισσότερο στο να απενεργοποιήσει τα ατού του ΠΑΟΚ, απέφυγε να ανεβάσει γραμμές και προσπάθησε να εξαλείψει ακόμη και τις μεταβιβάσεις του Τάισον κάτι που την κατέστησε περισσότερο έξυπνη παρά καλύτερη του Δικεφάλου. Μέσα σε αυτές τις παγίδες και εκείνη στα χαφ, με τον Σουαλιό Μεϊτέ σε κακή βραδιά σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα που έχει ο Μαγκομέντ Οζντόεφ. Αυτό που έγινε αντιληπτό ακόμη μία φορά μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και στάλθηκαν εκ νέου μηνύματα που δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι είναι πως στις περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με χαφ ίδιας δυναμικής, ταχυδυναμικά, με τρεξίματα ή περισσότερα από δύο (σ.σ βλέπε Λαμία με 3-5-2) δεν ανταποκρίνεται. Όπως και έγινε...
Προφανώς όλα αυτά τα προβλήματα που βγήκαν (ξανά) στην επιφάνεια πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Ναι, ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε με την εμφάνισή του, έχασε τις γραμμές του, δεύτερες μπάλες στο δεύτερο μέρος, αλλά ούτε αισθάνθηκε μεγάλη απειλή και σε καμία περίπτωση δεν αποκλείστηκε. Τουλάχιστον, μέχρι τη ρεβάνς της Τούμπας, εκεί που κρίνονται όλα. Έπεσε στην παγίδα της Ντιναμό που τον πήγε εκεί που ήθελε και αυτό που απομένει ενόψει της επαναληπτικής αναμέτρησης είναι να συγκεντρωθεί χωρίς να δώσει δικαιώματα στα μεγάλα χαρτιά των Κροατών. Αλλά, παιχνίδι με παιχνίδι και στο φόντο υπάρχει μόνο ο Άρης.
***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τους θέλω να υπογράψουν τώρα" - Δύο παίκτες ζήτησε ο Λουτσέσκου από Σαββίδη - 2.2 εκατ. μόνο σε συμβόλαια!